Den dödliga jordbävningen kommer att förvärra den humanitära krisen

Publicerat 06. feb. 2023|Ändrats 06. mars 2023
En massiv uppskalning behövs för att kunna ge nödhjälp till de hårdast drabbade över hela Syrien.

– NRC Flyktinghjälpen försöker nu få en överblick över situationen för att kunna hjälpa de som drabbats av jordbävningen i Syrien. Det behövs en stor uppskalningsplan och vår organisation kommer att utföra en del av denna respons, sa Carsten Hansen, NRC Flyktinghjälpens regionchef för Mellanöstern, på måndagen.

– Våra tankar går till jordbävningens offer, inklusive våra kollegor och människor på flykt. Jordbävningen inträffade vid den värsta möjliga tidpunkten på natten och den värsta tiden på året.

Enligt Hansen är detta en katastrof som kommer att förvärra den humanitära kris som syrierna redan befinner sig i.

– Miljontals är redan på flykt på grund av krig i regionen, och nu kommer ännu fler att förlora sina hem. Det är viktigt att världen inte lämnar syrierna ensamma med att hantera denna katastrof utöver kalla vinterstormar och skyhöga priser.

NRC Flyktinghjälpen delar ut vinterkit, vatten, kläder och filtar. Men vi behöver ditt stöd så att vi kan utöka hjälparbetet och bistå överlevande efter katastrofen över hela Syrien.

– För varje minut vi förlorar kommer fler liv att gå förlorade, säger Hansen.

NRC Flyktinghjälpen arbetar för att stödja människor på flykt runt om i världen, inklusive överlevande från naturkatastrofer. Stöd vårt arbete i dag.

 

syria-earthquake-response.jpgNRC Flyktinghjälpen delar ut välbehövliga vinterkläder för barn dagen efter att jordbävningen inträffade. Foto: NRC Flyktinghjälpen