I september 2018 tecknade Sydsudans president Salva Kiir och ledarna för oppositionen ett avtal om maktdelning. Avtalet har lett till optimism bland delar av befolkningen, men många är rädda för att bli för hoppfulla efter att ha sett att tidigare fredsförsök slutat med nya konflikter.
När man frågar om deras förhoppningar om framtiden, delar kvinnor och barn i Sydsudan en önskan om fred. Men tror de att freden kan segra? Och vad betyder ordet "fred" för dem?
Vi har bett tolv kvinnor och barn i Sydsudan att dela sina tankar:
Najema
– Jag kom hit för att vara trygg. Människor dödades utanför, i huvudstaden Juba. Jag var rädd. Vi såg beväpnade soldater. Våra grannar dödades. Jag var där när det hände, men vi lyckades fly i säkerhet, säger 13-åriga Najema. Hon har bott i ett FN-skyddat läger i Juba sedan början av 2014.
– Jag vill ha fred nu, så jag kan resa hem. Kanske kan vi resa hem om det blir fred. Vi hör om det på radion, och mina föräldrar säger att det kanske kan bli fred, tillägger hon. Fred betyder att vi kan lita på varandra. Att det inte finns något våld. Även de som dödar kommer att sluta när det blir fred i Sydsudan.
Mary
– Vi vill ha fred. Verkligen. Men ni, ni som reser runt om i världen, ni vet bäst. Här vet vi inte riktigt vad fred är, men vi hoppas att det blir fred, säger 70-åriga Mary som sitter utanför sitt hus tillsammans med sina två barnbarn.
Ett liv präglat av flera krig och konflikter har gjort henne mindre optimistisk om framtiden. Men hon vet vad hon vill, och hon ber om att freden ska segra till slut.
– Låt myndigheterna styra på ett bra sätt. Det är vad jag önskar, säger hon innan hon lägger till en bön för oss besökare:
– Låt alla som kommer till Sydsudan få röra sig fritt och dela ut mediciner och mat, så att människor inte dör av svält.
Betty
– Jag drömmer om fred, så att alla kan återvända till sina byar och att vi får tillräckligt att äta, säger 14-åriga Betty. Hon har flytt från Mukaya till Yei, som gränsar till grannländerna DR Kongo och Uganda.
Vad betyder fred för dig?
– Fred är när människor kan gå vart de vill, säga vad de vill och det inte är några stridigheter, förklarar hon.
Jane
– Fred? Vi lyssnar på radion och de pratar om fred. Vi vet inte om det kommer bli fred, men vi väntar på det, säger Jane från Yei.
Hon vill inte vara för hoppfull.
– Jag vågar inte hoppas längre. Jag bara väntar och ser om framtiden ger bra eller dåliga saker.
Clement
– Om det blir fred, hoppas jag att vi kan återvända till vår by, säger 13-årige Clement.
Han och familjen flydde från strider i Mukaya till tryggheten i Yei.
– Jag gick i skolan där. Där livet var bra, tills folk började slåss, tillägger han.
Den unga pojken saknar byn, hemmet och hans kor.
– Vi hade kor där, men vi förlorade dem.
Marte
– När jag hör ordet fred, tänker jag på människor som älskar varandra och som kan leva sida vid sida utan att slåss. Jag vill ha fred, och jag vill resa hem till vår by nära Bor, där vi kommer ifrån, säger 13-åriga Marte, som för närvarande bor i ett FN-skyddat läger i Juba.
Emilia
– Jag har inte längre hopp om Sydsudan, förklarar Emilia.
Hennes man dödades i kriget. Efter att han blev skjuten och dödats, flydde Emilia från Mukaya och fann trygghet i Yei, i sydvästra delen av landet.
– Om det blir fred, kommer jag att ge mig hemåt igen, säger hon, men det framgår tydligt att hon inte är för hoppfull.
Rufas
– Fred är när det inte är något dödande, när det inte är några kidnappningar och att när barn inte behöver slåss på frontlinjen. När vi inte längre kan höra ljudet av skjutvapen och när vi kan röra oss fritt om natten, förklarar 14-årige Rufas.
Han fick nyligen fly från strider utanför Yei, och har hittat trygghet i staden. Minnen från konflikten gör sig fortfarande påminda:
– När vi är i skolan är vi med vänner, och då glömmer vi kriget ett tag. Men när vi kommer hem så börjar vi tänka på vad som har hänt och allt vi fick lämna i våra hem, säger han.
Angelina
– Om det inte är krig är det fred. Om det är krig, är det inte fred, säger Angelina, enkelt och okomplicerat.
Hon har sökt trygghet i ett FN-skyddat läger i Juba.
– När freden kommer, så blir vi väldigt glada. Men när det är krig har vi inte tillgång till allt vi behöver, tillägger hon.
– Jag tror inte att det nu undertecknade fredsavtalet betyder riktig fred. 2016 sa de att freden hade kommit, och alla var väldigt glada, men det slutade bara i mer konflikter. Nu säger folk att det är fred, att freden har kommit. Men jag är tyst, jag har inte sagt något om det. Om det är äkta fred, så märker jag det. Men jag vill inte säga någonting än. Den dagen freden når varje familj i landet, blir jag väldigt glad. Då kommer jag att säga att nu är det verklig fred.
Charity
– Jag vågar inte hoppas på fred, för folk strider fortfarande mot varandra. Fred är när människor har slutat slåss, när de kan röra sig fritt och när människor står samman och kan leva sida vid sida. När grannar inte längre slåss med varandra, säger 10-åriga Charity.
Hon flydde när striderna bröt ut i hennes by, och har nu hittat trygghet i Yei.
– Jag hörde ljudet av skott, och sedan blev min farbror skjuten och dödad. Jag var rädd. Jag flydde till fots, tillsammans med min mamma och mina syskon.
Alice
– Låt gud ge oss fred och låt den vara, ber Charitys mamma Alice.
– Vi vill ha fred, för vi vill vara lyckliga. Så att vi inte måste fly från våra byar till städerna med våra barn på ryggen, förklarar hon.
– För mig betyder fred kärlek. När människor kan leva tillsammans i gemenskap. Då är det fred. När man kan röra sig fritt. När man inte är rädd. När människor inte dödas. Jag tror att freden kommer att segra en dag, säger hon, innan hon lugnar sina barn:
– Jag vet att freden kommer att segra.
Nema
– Vi behöver fred. Fred betyder att vi kan röra oss säkert och fritt, att vi får tillräckligt med mat och att vi kan säga vad vi vill, säger Nema från Yei, som arbetar med hygienfrågor för NRC.
Hon är särskilt oroad över de förödande effekter konflikterna i Sydsudan har på kvinnors liv:
– Kvinnor idag står inför många utmaningar. När vi hämtar vatten och ved, kan beväpnade män komma och våldta oss. Därför behöver vi fred.