Frågor och svar om gåvor med mening

VAD ÄR EN GÅVA MED MENING?

När du köper en symbolisk gåva i webbshoppen får du ett gåvoblad där du fyller i en personliga hälsning. Gåvobladet levereras som pdf till din e-post. Du kan skicka det vidare eller skriva ut det. På så sätt kan du välja om du vill ge bort gåvobeviset till mottagaren via e-post eller genom ett fysiskt kort.

VAD GÅR PENGARNA TILL?

Vi hjälper där behovet är som störst. När vi startade våra hjälpinsatser efter andra världskriget var behoven enorma. Så är det fortfarande. I över 75 år har vi arbetat outtröttligt för att se till att människor på flykt överlever och kan bygga en ny framtid.

Just nu är vi närvarande i både nya och långvariga kriser i 40 länder. Vi hjälper bland annat till med mat, tak över huvudet, rent vatten, rättshjälp och utbildning.

Vi står på flyktingarnas sida. Med erfarenhet, kunskap och entusiasm försvarar vi rättigheterna för människor på flykt samt rapporterar om missförhållanden och nöd.

De symboliska gåvorna är exempel på NRC Flyktinghjälpens arbete. De medel som kommer in använder vi där behovet är som störst, oavsett område eller vilken sorts hjälpbehov det gäller.

År 2022 erbjöd vi hjälp till nästan 10 miljoner människor på flykt världen över.

NRC Flyktinghjälpen kontrollerar alla medel och ser till att hjälpen hamnar där behovet är störst. Över 90 procent av våra globala kostnader går oavkortat till att uppfylla vårt uppdrag. Ditt bidrag kommer fram!

LEVERANSTID

När du har beställt och betalat skickas gåvobladet automatiskt till dig via e-post inom några minuter.

JAG HAR INTE FÅTT GÅVOBLADET. VAD SKA JAG GÖRA?

Gåvobladet skickas i ett särskilt e-postmeddelande som kommer utöver kvittot. I e-postmeddelandet med gåvobladet hittar du en länk till dina personliga gåvoblad. Om du vill kan du enkelt ladda ner och skriva ut korten.

Om du inte får e-postmeddelandet med gåvobladet inom 10 minuter ska du titta i mappen med skräppost. Det kan hända att meddelandet har hamnat där. Om du ändå inte hittar gåvobladet ska du kontakta oss. Du når oss på telefon 020-012 31 90 (vardagar 10.00-14.00) eller e-post givare@nrc.se.

KAN JAG FÅ ETT GÅVOBLAD VIA POSTEN?

För att hålla administrationskostnaderna nere och minska vår miljöpåverkan skickar vi bara gåvoblad per e-post. Gåvobladet har ett format som passar bra för utskrift så att du lätt kan skriva ut dem själv.

BETALNING

Betalning sker med bankkort eller kreditkort. Vi använder Stripe för säker och trygg betalning. All information är SSL-krypterad för säker överföring av personuppgifter och kortinformation. Om du får problem med betalningen är du välkommen att kontakta oss på telefon 020-012 31 90 (vardagar 10.00-14.00) eller e-post givare@nrc.se.

Du får ett kvitto för inköpet till den e-postadress du anger.

PRISER

Alla priser för gåvor med mening är inklusive moms. Det totala priset på köpet visas innan du betalar. Det finns inga fraktkostnader, tull eller andra kostnader.

PERSONSKYDD

Vi behandlar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi lagrar information om hur du använder våra tjänster när det är nödvändigt, för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service, till exempel när du utför beställningar, vi skickar dig en leverans och vid eventuella kontakter med dig.

Vi använder också denna information för att generera statistik och förstå trender, för att ytterligare förbättra, erbjuda och vidareutveckla våra produkter och tjänster. Som registrerad i våra system har du rätt att få tillgång till din personliga information och kan kräva, inom lagens ram, att denna information korrigeras eller raderas om den är otillräcklig eller felaktig.

NRC Flyktinghjälpen kan använda namn och adresser för information och marknadsföring, men vi tillhandahåller inte personuppgifter till andra.

Du kan begära tillgång till den information som är registrerad och hur denna information får användas enligt GDPR. Läs mer om personskydd här.

< Tillbaka till gåvor med mening