Frågor och svar

VAD ÄR EN SYMBOLISK GÅVA?

När du köper en symbolisk gåva i webshopen får du ett gåvoblad där du fyller i en personliga hälsning. Gåvobladet levereras som pdf till din e-post. Du kan skicka det vidare eller skriva ut det. På så sätt kan du välja om du vill ge bort gåvobeviset till mottagaren via e-post eller genom ett fysiskt kort.

VAD GÅR PENGARNA TILL?

Vi hjälper där behovet är som störst. När vi startade hjälpinsatser efter andra världskriget var behoven enorma. Det är det fortfarande. I sjuttio år har vi arbetat outtröttligt för att se till att människor på flykt överlever och kan bygga en ny framtid.

Just nu är vi närvarande i både nya och långvariga kriser i 31 länder. Vi hjälper bland annat till med mat, tak över huvudet, rent vatten, rättshjälp och utbildning.

Vi står på flyktingarnas sida. Med erfarenhet, kunskap och entusiasm försvarar vi rättigheterna för människor på flykt, och rapporterar om orättvisa och fattigdom.

De symboliska gåvorna är exempel på NRC:s arbete. De medel som kommer in använder vi där behovet är som störst, oavsett område eller vilken sorts hjälpbehov det gäller.

År 2018 erbjöd vi hjälp till över 8,5 miljoner människor på flykt världen över.

NRC kontrollerar själv alla medel och ser till att hjälpen hamnar där behovet är störst. Mer än 90 procent av NRC:s totala kostnader används för att uppfylla vårt uppdrag. Ditt bidrag kommer fram!

LEVERANSTID

När du har beställt och betalat skickas gåvobladet automatiskt till dig via e-post inom några minuter.

BETALNING

Betalning sker med bankkort eller kreditkort. Vi använder Stripe för säker och trygg betalning. All information är SSL-krypterad för säker överföring av personuppgifter och kortinformation. Om du får problem med betalningen är du välkommen att kontakta oss via e-post: givare@nrc.se.

Du får ett kvitto för inköpet till den e-postadress du anger.

PRISER

Alla priser i Gåvor med mening är inklusive moms. Det totala priset på köpet visas innan du betalar. Det finns inga fraktkostnader, tull eller andra kostnader.

PERSONSKYDD

Vi behandlar personuppgifter i enlighet med nya dataskyddsförordningen (GDPR). Vi lagrar information om hur du använder våra tjänster när det är nödvändigt, för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service, till exempel när du utför beställningar, vi skickar dig en leverans och vid eventuella kontakter med dig.

Vi använder också denna information för att generera statistik och förstå trender, för att ytterligare förbättra, erbjuda och vidareutveckla våra produkter och tjänster. Som registrerad i våra system har du rätt att få tillgång till din personliga information och kan kräva, inom lagens ram, att denna information korrigeras eller raderas om den är otillräcklig eller felaktig.

NRC kan använda namn och adresser för information och marknadsföring, men vi tillhandahåller inte personuppgifter till andra.

Du kan begära tillgång till den information som är registrerad och hur denna information får användas enligt GDPR. Läs mer om personskydd här.

< Tillbaka till gåvor med mening